Avføring i instrumentene – sjokkerende!

I går fikk vi høre den mildt sagt sjokkerende historien om at Ålgård skolekorps skolekorps hadde blitt utsatt for ren og skjær vandalisme og hærverk. Noen hadde altså brutt seg inn i utstyrslageret og urinert i og klint utover avføring instrumentene.

Avføring instrument korps

Ålborg skolekorps fikk instrument tilgriset med avføring og urin. Bilde fra TV2.no

Det var de elleve nye aspirantene i skolekorpset som skulle få utdelt sine nye instrumenter, men slik gikk det altså ikke. Dirigenten i skolekorpset fikk seg en særdeles uheldig opplevelse da hun fikk urin utover seg da hun løftet opp ett av instrumentene. Dette er naturligvis utrolig trasig all den tid man bruker penger og kanskje til og med lån for å investere i instrumenter, og ekstra trasig er det jo at det gikk ut over unge og håpefulle aspiranter som skulle få sine nye intrumenter til 17. mai.

Rystende

TV2 nettsider står følgende å lese, og det er styrelederen i Ålgård skolekorps som uttaler seg:

Det ene var det det tisset i og det andre var det gjort andre ting i. Da hun tok det opp, fikk hun tiss over hele seg, så hun måtte gå hjem og dusje. De hadde klint avføring utover og rotet i pokalskapet. På et bord stod det fire halvdrukne bokser med øl.

Hun forteller også at de heldigvis har flere instrumenter slik at alle skal få hvert sitt. På radioen i går anslo man at det var skader for rundt 30.000 kroner, og dette er naturligvis ekstremt synd for et korps som etter all sannsynlighet ikke har verdens beste økonomi – slik som virkeligheten er for andre korps rundt om i landet.

Nedrig

Vi på våre sider, som brenner for korpsmusikk og felleskapet rundt dette er naturligvis rystende over at noen kan gjøre så nedrige handlinger. Det er mildt sagt idiotisk og vi håper virkelig at de skyldige blir tatt – og at de får sin straff. Etter retten skulle de ha fått vasket opp sitt eget griseri, så kan de jo se hvor morsomt akkurat dét er.

I tillegg til å ødelegge instrumentene har de som sagt klint avføring utover lokalet og ødelagt et pokalskap. Det er så man nesten ikke tror at noe slikt er mulig, og de menneskene (om man nå skal kalle dem for det) som har gjort dette burde rett og slett skamme seg enorm.

Håper på dårlig samvittighet

Det er bare å håpe på at det var noen i dag som våknet med ekstremt dårlig samvittighet og som sitter med vondt i magen for å ha ødelagt instrumenter til barn og unge. Gratulerer, dere kan være stolt av dere selv! Dere er noen skikkelige helter og tøffinger som valgte å bryte dere inn i et utstyrslokale for korpsinstrumenter og bæsje og tisse i dem. Igjen; gratulerer, og vi håper som sagt at dere kan se tilbake med stolthet over deres ‘verk’. Det var sikkert utrolig morsomt og ha det så fantastisk gøy, for det er jo unektelig morsomt å leke med tiss og bæsj, ikke sant?

Vi lurer virkelig på hvor gamle disse gjerningspersonene er, og rent mentalt kan vi jo ikke befinne oss på noen annen alder enn rundt 3-4 år kanskje? Men det vet vi jo at de ikke er, så her er det bare å stå frem og motta all heder og ære for deres bragd!

Til barna i Ålgård skolekorps

Korps øving gode opplevelser

Mange flotte opplevelser i vente for dem som spiller korps!

Det var utvilsom en trasig opplevelse som skjedde med dere, men det er dessverre noen voksne som har gjort noen feile valg. Ikke la dette skremme dere fra å spille i korps videre, for det må dere virkelig ikke finne på! Dere har så mange fantastiske opplevelser i vente som kanskje vil sørge for at dere vil glemme denne leie hendelsen. I tillegg vil dere utvikle både vennskap og fellesskap gjennom felles interesser, og når man har spilt en konsert kan man stråle over dét sammen med andre.

Å lære seg å beherske et instrument som f.eks. en kornett eller et althorn er en herlig følelse, og spesielt når man klarer å fullføre sanger som er litt kompliserte. Mestringsfølelsen er bestandig en god følelse å kjenne på, så det er derfor bare å stå på videre. Dere kan tenke på for en mestringsfølelse disse personene våknet opp med i dag, og tenke på hvordan dere selv vil bruke tiden deres fremover.

Det er enkelt og greit bare å legge dette bak seg og tenke på handlingene som usmakelige tullestreker som noen ikke fullt så smarte mennesker har gjort – for det er jo det som er sannheten.

Husk å spill videre!

Når dere kommer til ungdomstiden vil mange nok falle av, men da er det viktig at dere prøver å fortsette – selv om det ikke oppfattes som så veldig kult akkurat da. Når dere blir voksne har dere et fantastisk fundament til å drive med musikk videre, og da blir det noe helt annet igjen! Da vil det bli enda mer gøy ettersom dere vil bli enda flinkere!

Kanskje venter det en aldri så liten karriere på noen av dere? Kanskje venter det ære og berømmelse? Det er ikke sikkert, men en ting er i alle fall helt klart: hvis dere stopper opp med å spille vil det i hvert fall ikke skje noe!

La deg inspirere!