17. uten korpsmusikk på Gravdal i Lofoten

Etter sigende skal det ha vært musikk i 17. maitoget på Gravdal i Lofoten i hele 50 år, men i år spøker det virkelig for den sterke tradisjonen på landets nasjonaldag. Feiringen i 2015 kan virkelig ende opp med å bli uten musikk.

For første gang på 50 år kan det bli et tog uten musikk i Gravdal og årsaken til dette er at Buksnes Skole og Ungdomsmusikk faktisk ikke har musikere. Dette er egentlig ingen overraskelse for oss og viser den samme trenden som vi ser over restan av landet. Det var Ingrid Kummeneje som meldte om dette på Facebook forrige tirsdag og det var ikke fritt for reaksjoner fra andre som leste det. Ord som trist gikk igjen, og det er akkurat dét det er.

Fra korpsstyrets side kommer det fram at det hele ser nokså svart ut i dag, og at et par stykker imidlertid har meldt seg til tjeneste. De er allikevel avhengig av et flere melder seg for hvis ikke blir det som sagt stille i 17. maitoget på nasjonaldagen.

Korpset i Lofoten har slitt med problemet lenge og etter å ha eksistert i mange år forsvant det delvis. Inntil denne gangen har man imidlertid klart å stable et korps på beina til anledningen men nå ser det altså mørkt ut.

Det finnes noen aspiranter i korpset men det er ikke tilstrekkelig mange til å danne et korps, og situasjonen som har oppstått skal være varslet om til komiteen som står for feiringen.

BSUM har en drillgruppe som er i full drift og denne består av 11 personer, men problemet her er at man naturligvis ikke kan drille uten musikk. Gruppen øver imidlertid for fullt til NNM som skal avholdes i Harstad senere denne måneden.
17. maikomiteen er kjent med situasjonen og har tankt på en plan B. Denne går enkelt og greit ut på å rette en forespørsel til andre korps og dette skal diskuteres neste uke. Håpet er ikke gitt opp forklarer leder Sten Vian.